Ο Χαρίλαος στη συναυλία «Η Κρήτη αγαπά τη ζωή»

Την Τρίτη 3 Ιουλίου 2018 ώρα 21:00-23:30, οΣύλλογος «Προστασία από το παθητικό κάπνισμα» - Παράρτημα Χανίων οργανώνει μεγάλη συναυλία παραδοσιακής μουσικής στο Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου στα Χανιά.

Η συναυλία είναι αφιερωμένη στα θύματα του σύγχρονου  τρόπου ζωής όπως αυτά τραγικά καταγράφονται στην καθημερινότητά μας.Κι αυτό γιατί πιστεύουμε ότι η σκληρή πραγματικότητα του νησιού μας, δεν αντιπροσωπεύει τον σύγχρονο «Κρητικό Πολιτισμό».Τροχαία δυστυχήματα, υπερκατανάλωση αλκοόλ από παιδιά και εφήβους, τσιγάρο και παθητικό κάπνισμα, οπλοφορία και άσκοπη οπλοχρησία μπορούν να περιοριστούν. Επειδή νοιαζόμαστε για τον τόπο μας, ενώνουμε τις φωνές μας και συμπράττουμε με στόχο την ευαισθητοποίηση, τον σεβασμό των συμπολιτών μας και την αλλαγή της συμπεριφοράς μας.

Η συναυλία οργανώνεται χάρη στην συμμετοχή του Παραδοσιακού Μουσικού Συλλόγου Αποκορώνου «Ο Χαρίλαος», το περίφημο μουσικό σχήμα με την χαρακτηριστική ταυτόχρονη σύμπραξη 25 και πλέον μουσικών επί σκηνής. Τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, συνδιοργανώνεται από το ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ και το Δήμο Χανίων και την στηρίζει πλήθος τοπικών φορέων. Θα πλαισιωθεί από τη βράβευση μαντινάδων ειδικά γραμμένων για την περίπτωση στο πλαίσιο διαγωνισμού της εκπομπής «Δοξάρια και Σκαρόφτερα» του Γιώργου Βιτώρου. Είσοδος ελεύθερη.

Σκοπός της ιδρύσεως του Παραδοσιακού Μουσικού Συλλόγου Αποκορώνου «Ο Χαρίλαος» είναι μεταξύ άλλων η διάσωση, η διατήρηση και η διάδοση του μουσικού πλούτου μας καθώς και η προβολή των μουσικών προσωπικοτήτων, που προέβησαν σε αυτή την ογκώδη μουσική παραγωγή.

Το όνομα του Συλλόγου προέρχεται από τον Ξηροστερνιανό λυράρη Χαρίλαο Πιπεράκη που αποτέλεσε τον σημαντικότερο παράγοντα διαμόρφωσης του μουσικού ηχοχρώματος, τόσο σε τοπικό, όσο και σε παγκρήτιο επίπεδο.

Το σχήμα αποτελείται από ονομαστούς μουσικούς, και χαρακτηριστικό του είναι η ταυτόχρονη σύμπραξη 25 και πλέον μουσικών επί σκηνής, όπως φάνηκε και στην εμφάνισή του στο Ηρώδειο (28 Ιουνίου 2017) όπου και κέρδισε τις εντυπώσεις.

Στην συναυλία συμμετέχουν οι εξής:
Λύρες: Γαλανάκης Γιώργος, Παντερμάκης Χάρης, Πιπεράκης Κυριάκος, Κορδατζάκης Κώστας, Πολάκης Μανούσος, Κουκλάκης Ματθαίος, Λιλικάκης Ανδρέας, Βολακάκης Γιάννης, Ξενάκης Ρούσος, Τσμαντάκης Γιώργος, Ματσαμάκης Γιάννης, Βλαμάκης Ηλίας, Μαθιουδάκης Γιώργος, Πιπεράκης Βαγγέλης, Μπακατσάκης Μιχάλης.
Λαούτα: Κρασαδάκης Παντελής, Παντερμάκης Γιώργος, Σταυριανουδάκης Κυριάκος, Βλαμάκης Δημήτρης, Μπιχάκης Βασίλης, Σοφιάκης Γιώργος, Τσικουράκης Γιάννης, Βαγγέλης Κουντής.
Κιθάρες: Γαϊτανάκης Χαράλαμπος, Κουρκουνάκης Κώστας.
Κουτάλια: Αβερκάκης Δημήτρης.

Φορείς και Σύλλογοι που υποστηρίζουν την εκδήλωση

 1. Σύλλογος εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων «ο Άγιος Γεώργιος»
 2. Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων
 3. Σκοπευτική Λέσχη Κρήτης (ΣΚΟ.ΛΕ.Κ)
 4. Πανελλαδικός Σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα
 5. Σύλλογος Πνευμονολόγων Ιατρών Περιφερειακής Ενότητας Χανίων
 6. Σύλλογος Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «Ορίζοντας»
 7. Σύλλογος Παιδιάτρων Ιδιωτικού Τομέα Κρήτης
 8. Συνήγοροι των ΑμεΑ-Ενεργοί Πολίτες
 9. Σύλλογος Διαβητικών Κρήτης
 10. Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Άγιος Ιωάννης»
 11. Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ΚΕΘΕΑ - Αριάδνη
 12. Εθελοντικός Σύλλογος Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΕΣυΠροΤΑ)
 13. Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων»
 14. Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Χανίων
 15. Σύλλογος Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Ο Άγιος Χριστόφορος»
 16. Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων
 17. Σύλλογος Δρομέων Υγείας Χανίων

Χορηγοί της εκδήλωσης

Χορηγοί επικοινωνίας