ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΝΤΙΝΑΔΑΣ

Ο Σύλλογος «Ακαπνίστας» στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Η Κρήτη αγαπά τη ζωή – 2019» που οργανώνεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, προκηρύσσει διαγωνισμό μαντινάδας με θέμα την πρόληψη τεσσάρων κινδύνων που ταλανίζουν καθημερινά την Κρήτη. Πρόκειται για τα τροχαία δυστυχήματα, την υπερκατανάλωση οινοπνευματωδών από παιδιά και εφήβους, την οπλοφορία και την άσκοπη οπλοχρησία και τέλος το παθητικό κάπνισμα.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να γίνουν κατανοητές οι τραγικές επιπτώσεις από:

  1. τη μη τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας (παραβίαση σηματοδότη, προτεραιότητας, ορίου ταχύτητας, κλπ.),
  2. την ανεξέλεγκτη διάθεση οινοπνευματωδών σε ανήλικους (τόσο από την οικογένεια όσο και στο πλαίσιο εκδηλώσεων και σχολικών δραστηριοτήτων)
  3. την επικινδυνότητα της άσκοπης οπλοχρησίας (σε κάθε είδους δημόσιες ή ιδιωτικές εκδηλώσεις) και
  4. τις βλαβερές επιπτώσεις που έχει το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους στην υγεία των μη καπνιστών – ιδίως σε εγκύους, παιδιά, ασθματικούς, άτομα με σοβαρές και χρόνιες παθήσεις (καρδιαγγειακά και αναπνευστικά προβλήματα), άτομα με σοβαρές αναπηρίες που είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε λοιμώξεις, άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα κλπ.

Περισσότερες λεπτομέρειες και οι όροι του διαγωνισμού εδώ.

Θα αξιολογηθούν όλες οι μαντινάδες που θα παραληφθούν μέχρι τις 20 Μαΐου 2019

Η ΚΡΗΤΗ ΑΓΑΠΑ ΤΗ ΖΩΗ – 2018

Η εκδήλωση έγινε στις 3 Ιουλίου 2018 στο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου στα Χανιά με τη συμμετοχή του Παραδοσιακού Μουσικού Συλλόγου Αποκορώνου «Ο Χαρίλαος». Δείτε το πρόγραμμα (με τις βραβευμένες μαντινάδες) και παρακολουθήστε τα βίντεο της εκδήλωσης.

 

Ο Χαρίλαος στη συναυλία «Η Κρήτη αγαπά τη ζωή»

Την Τρίτη 3 Ιουλίου 2018 ώρα 21:00-23:30, οΣύλλογος «Προστασία από το παθητικό κάπνισμα» - Παράρτημα Χανίων οργανώνει μεγάλη συναυλία παραδοσιακής μουσικής στο Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου στα Χανιά.

Η συναυλία είναι αφιερωμένη στα θύματα του σύγχρονου  τρόπου ζωής όπως αυτά τραγικά καταγράφονται στην καθημερινότητά μας.Κι αυτό γιατί πιστεύουμε ότι η σκληρή πραγματικότητα του νησιού μας, δεν αντιπροσωπεύει τον σύγχρονο «Κρητικό Πολιτισμό».Τροχαία δυστυχήματα, υπερκατανάλωση αλκοόλ από παιδιά και εφήβους, τσιγάρο και παθητικό κάπνισμα, οπλοφορία και άσκοπη οπλοχρησία μπορούν να περιοριστούν. Επειδή νοιαζόμαστε για τον τόπο μας, ενώνουμε τις φωνές μας και συμπράττουμε με στόχο την ευαισθητοποίηση, τον σεβασμό των συμπολιτών μας και την αλλαγή της συμπεριφοράς μας.

Η συναυλία οργανώνεται χάρη στην συμμετοχή του Παραδοσιακού Μουσικού Συλλόγου Αποκορώνου «Ο Χαρίλαος», το περίφημο μουσικό σχήμα με την χαρακτηριστική ταυτόχρονη σύμπραξη 25 και πλέον μουσικών επί σκηνής. Τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, συνδιοργανώνεται από το ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ και το Δήμο Χανίων και την στηρίζει πλήθος τοπικών φορέων. Θα πλαισιωθεί από τη βράβευση μαντινάδων ειδικά γραμμένων για την περίπτωση στο πλαίσιο διαγωνισμού της εκπομπής «Δοξάρια και Σκαρόφτερα» του Γιώργου Βιτώρου. Είσοδος ελεύθερη.

Διαβάστε περισσότερα